Vepřové maso se zelím 4 - 5 porcí
Ingredience na 4-5 porcí 500g vepřového masa nakrájeného na kostky cca 1,5cm velké
100g kyselého zelí (červené nebo bílé)
50g sušených nebo čerstvých hub shitake
70g kokosového oleje
1 čl kuliček čtyřbarevného pepře
1 pl koření würzl (nebo jiného zeleninové koření do polévky)
1 pl sójové omáčky
1 cm oddenku zázvoru, očištěný a nakrájený na malé plátky
sůl
Alternativně: 1 pl rybí omáčky
1 pl švestkového vína
Postup:
- Shitake houby dáme do misky a zalijeme je horkou vodou, necháme 15min nasáknout.
- Mezitím si nakrájíme maso na kostky a spolu s ostatními surovinami vložíme do rýžovaru.
- Shitake houby scedíme a nakrájíme na půlky, vložíme k ostatním surovinám do rýžovaru.
- Dolijeme vodu po rysku číslo 2 na stupnici pro "slow cook".
- Zapneme program "slow cook".
- Vepřové maso se zelím je možné podávat s vařenými bramborami nebo s rýží. V rýžovaru se kromě masa uvařil také vynikající vývar, který můžeme použít na polévku.