Facebook     
menu

Váš košík je zatím prázdný
RÝŽOVARY PRO
DOMÁCNOST
RÝŽOVARY PRO
RESTAURACE

Slaný koláč se špenátem a rikotou

Ingredience

Na povrch koláče:
2-4 rajčata nakrájené na kolečka, lepší jsou menší odrůdy
1 malá cuketa nakrájená na kolečka
15g změklého másla
125g rikoty nebo tvarohu

Na těsto:
1 a 2/3 odměrky hladké mouky (150g)
2 čl prášku do pečiva
½ čl sody
špetka soli
6 pl bílého jogurtu
2/3 odměrky změklého másla
sůl
koření (kmín, nakládaný zelený pepř, chilli, kurkuma, kapary, nastrouhaný sýr, parmezán atp.)
2 vejce
tuk na vymazání formy (olej, máslo atp.)
pečicí papír

Na náplň:
120g listového špenátu
125g rikoty
olej
pepř
sůl

Postup:
  1. Listový špenát umyjeme a listy lehce osušíme v utěrce nebo zbavíme vlhkosti pomocí odstředivky na salát. Na pánvi zahřejeme olej a zpěníme na něm cibuli, po chvíli přidáme špenátové listy, pokud je to potřeba, podlijeme velmi malým množstvím vody. Špenát podusíme. Odložíme stranou a necháme vychladnout.
  2. Vymažeme hrnec rýžovaru tukem a vložíme do něj pečící papír. Stejně také pečící papír potřeme tukem.
  3. Posypeme kořením, sýrem, parmezánem atp. Na dno hrnce rýžovaru poklademe kolečka rajčat a cukety.
  4. Smícháme 15g změklého másla s půlkou rikoty (125g), rozetřeme pokud možno rovnoměrně na dno hrnce rýžovaru tak, aby byla kolečka rajčat a cukety co nejvíce zakryté.
  5. Mezitím si připravíme těsto. Do mísy dáme hladkou mouku, sodu, prášek do pečiva (lépe přesít přes síto), špetku soli, promísíme a odložíme stranou. (A)
  6. Připravíme si bílý jogurt, do kterého vmícháme koření dle vlastního výběru, odložíme stranou. (B)
  7. Do robota vložíme 2/3 odměrky změklého másla a rozmixujeme s vejci. (C)
  8. Do robota ke směsi (C) přidáme střídavě část první směsi s moukou (A) a druhou jogurtovou směs s kořením (B). Začínáme a končíme směsí s moukou (A).
  9. Vychladlý špenát smícháme s druhou polovinou rikoty.
  10. Polovinu těsta vylijeme do hrnce rýžovaru a rovnoměrně ji poklademe směsí špenátu a rikoty. Poté přidáme druhou polovinu těsta a těsto rovnoměrně rozetřeme. Zapneme program „cake/bread“ a nastavíme „cooking time“ na 40 minut.
  11. Jakmile se zapne funkce „warm“, vyjmeme opatrně koláč z hrnce rýžovaru i s pečícím papírem, opatrně obrátíme a papír odstraníme. Lze také koláč vyklopit rychlým pohybem jako bábovku. Hotový obrácený koláč necháme vychladnout.



KONTAKTY

telefon: +420 608 727 420
technické dotazy: info@hrncenavareniryze.cz
objednávky: objednavky@hrncenavareniryze.cz
SLEDUJTE NÁS

Facebook      Twitter