Facebook     
menu

Váš košík je zatím prázdný
RÝŽOVARY PRO
DOMÁCNOST
RÝŽOVARY PRO
RESTAURACE

Perník (cca 500g)

Ingredience na 2-3 porce
1 a 2/3 odměrky hladké mouky (150g) 1,5 pl prášku do pečiva

špetka soli
1/2 odměrky cukru (40g)
¼ odměrky změklého másla
2/3 odměrky medu (150g)
1 vejce
¾ odměrky 100ml mléka (syrovátky, vody atp.)
1 pl kakaa (nebo karobového prášku)
1 pl Perníkové koření
tuk na vymazání formy (olej, máslo atp.)
pečicí papír

Alternativně:
1pl rumu
kousky čokolády
½ odměrky mletých ořechů
čokoládová polevu

Postup:
  1. Vymažeme hrnec rýžovaru a vložíme do něj pečící papír. Stejně také pečící papír potřeme tukem.
  2. Do mísy dáme hladkou mouku, pečící prášek (lépe přesít přes síto) cukr a špetku soli, promísíme. Postupně přidáváme mléko, změklé máslo, med, vejce, perníkové koření, kakao a případně rum. Můžeme použít robot.
  3. Pokud chcete přidat kousky čokolády nebo mleté ořechy, vmícháme je do hotového těsta. Těsto vylijeme do hrnce rýžovaru.
  4. Zapneme program „cake/bread“ a nastavíme „cooking time“ na 40 minut.
  5. Jakmile se zapne funkce „warm“, vyjmeme bábovku z hrnce rýžovaru i s pečícím papírem, papír opatrně sundáme. Hotový perník necháme na mřížce vychladnout. Studený perník můžeme rozřezat na poloviny a potřít marmeládou. Na závěr lze posypat cukrem či polít čokoládou.



KONTAKTY

telefon: +420 608 727 420
technické dotazy: info@hrncenavareniryze.cz
objednávky: objednavky@hrncenavareniryze.cz
SLEDUJTE NÁS

Facebook      Twitter