Čočková polévka
Ingredience na 4-5 porcí 1,5 odměrky čočky
1 cibule
trocha oleje
2 mrkve
1 čl koření würzl (nebo jiného zeleninové koření do polévky)
Alternativně: 2-3 klobásky (nebo párky atp.)
Postup:
- Na normální pánvi na oleji do zlatova osmažíme na jemno pokrájenou cibuli. Pokud nemáme čas, použijeme cibuli čerstvou nebo zakoupíme sušenou osmaženou cibuli. Cibuli vložíme do hrnce rýžovaru.
- Do hrnce rýžovaru přidáme na kolečka nakrájenou očištěnou mrkev, 1ČL koření Würzl a čočku.
- Dolijeme vodu po rysku číslo 6 na stupnici pro "plain rice".
- Pokud vaříme nevegetariánskou verzi, můžeme do hrnce rýžovaru přidat 2-3 na kolečka nakrájené klobásy nebo párky.
- Zapneme program "slow cook".
- Hotovou čočkovou polévku můžeme a talíři dozdobit petrželkou a nastrouhaným sýrem, dochucujeme sójovou omáčkou.