Recept na chobotnici
Ingredience
0,5 kg chobotnice (čerstvá nebo rozmražená den předem)
sůl
1 mrkev
1 cibule
2 stonky řapíkatého celeru
Postup:
- Pokud máme chobotnici rozmraženou, omyjeme je pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce rýžovaru. Čerstvou chobotnici zbavíme zubu a očí, ji omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce rýžovaru.
- Očistíme mrkev, oloupeme cibuli a celou ji spolu s mrkví vložíme do hrnce rýžovaru. Přidáme dva stonky řapíkatého celeru a sůl.
- Hrnec rýžovaru naplníme vodou po rysku 8 na stupnici plain rice.
- Zapneme program „slow cook“ a necháme vařit 3 hodiny.
- Po dokončení vaření vytáhneme chobotnici z hrnce, její barva se změnila na krásně červeno růžovou. Necháme okapat a nakrájíme na plátky či kousky, uvařenou chobotnici posypeme petrželí, pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Podáváme například s vařenou zeleninou nebo brambory.