Facebook     
menu

Váš košík je zatím prázdný
RÝŽOVARY PRO
DOMÁCNOST
RÝŽOVARY PRO
RESTAURACE

Recept na chobotnici

Ingredience
0,5 kg chobotnice (čerstvá nebo rozmražená den předem)
sůl
1 mrkev
1 cibule
2 stonky řapíkatého celeru

Postup:

  1. Pokud máme chobotnici rozmraženou, omyjeme je pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce rýžovaru. Čerstvou chobotnici zbavíme zubu a očí, ji omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce rýžovaru.
  2. Očistíme mrkev, oloupeme cibuli a celou ji spolu s mrkví vložíme do hrnce rýžovaru. Přidáme dva stonky řapíkatého celeru a sůl.
  3. Hrnec rýžovaru naplníme vodou po rysku 8 na stupnici plain rice.
  4. Zapneme program „slow cook“ a necháme vařit 3 hodiny.
  5. Po dokončení vaření vytáhneme chobotnici z hrnce, její barva se změnila na krásně červeno růžovou. Necháme okapat a nakrájíme na plátky či kousky, uvařenou chobotnici posypeme petrželí, pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Podáváme například s vařenou zeleninou nebo brambory.



KONTAKTY

telefon: +420 608 727 420
technické dotazy: info@hrncenavareniryze.cz
objednávky: objednavky@hrncenavareniryze.cz
SLEDUJTE NÁS

Facebook      Twitter