Loupaná (bílá) rýže jako příloha
Ingredience na 2-3 porce 2 odměrky bílé rýže (dvě odměrky rýže je minimální množství rýže pro program „plain rice“)
Alternativně: Cibule
Hřebíček
Slzovka obecná
Postup:
- Pokud používáme rýži, která velmi pění, raději ji před vložením do hrnce rýžovaru několikrát propláchneme pod tekoucí vodou. Propláchnutou rýži můžeme také lehce orestovat na pánvi s rozpáleným olejem nebo máslem.
- Rýži zalijeme vodou po rysku 2 na stupnici „plain rice“. Pokud potřebujeme uvařit více porcí, vložíme do hrnce rýžovaru více odměrek. Vždy platí počet vložených odměrek = číslu rysky na stupnici „plain rice“. (Např. čtyři odměrky = ryska číslo 4, sedm odměrek = ryska číslo 7 atp., maximální množství rýže pro program plain rice je 10 odměrek)
- K rýži můžeme vložit oloupanou cibuli, do které jsme napíchali hřebíček. Nebo hrst slzovky obecné, která posiluje energii a pomáhá při léčení nachlazení a plicních chorob.
- Jakmile je rýže uvařena automaticky se přepne do módu „warm“ a uvařená rýže je udržována teplá. Rýžovar vypneme, umělohmotnou lžící z příslušenství rýžovaru nebo dřevěnou vařečkou rýži servírujeme na talíře. Nikdy nepoužíváme kovové předměty, mohly by povrch rýžovaru poškodit.