Facebook     
menu

Váš košík je zatím prázdný
RÝŽOVARY PRO
DOMÁCNOST
RÝŽOVARY PRO
RESTAURACE

Bábovka (cca 500g)

Ingredience
1 a 2/3 odměrky hladké mouky (150g)
1 pl prášku do pečiva
špetka soli
¼ odměrky změklého másla
2/3 odměrky třtinového cukru (80g)
2 vejce
¾ odměrky kokosového mléka z plechovky (lze nahradit mlékem mandlovým, ořechovým, sójovým, kravským, syrovátkou atp.)
1 PL kakaa (nebo karobového prášku)
tuk na vymazání formy (olej, máslo atp.)
pečicí papír

Alternativně:
1 čl vanilkového extraktu nebo dužinu z ½ vanilky
1 pl rumu

Postup:
  1. Vymažeme hrnec rýžovaru a vložíme do něj pečící papír. Stejně také pečící papír potřeme tukem.
  2. Do mísy dáme hladkou mouku, pečící prášek (lépe přesít přes síto) cukr a špetku soli, promísíme. Postupně přidáváme mléko, změklé máslo, vejce, případně rum a vanilku. Můžeme použít robot. Vznikne nám řídké těsto.
  3. Polovinu těsta vylijeme do hrnce rýžovaru. Druhou polovinu těsta v míse smícháme s kakaem a poté také vlijeme do hrnce rýžovaru. Obě části můžeme opatrně promíchat vidličkou.
  4. Zapneme program „cake/bread“ a nastavíme „cooking time“ na 40 minut.
  5. Jakmile se zapne funkce „warm“, vyjmeme bábovku z hrnce rýžovaru i s pečícím papírem, papír opatrně sundáme. Hotovou bábovku necháme vychladnout. Lze posypat cukrem či polít čokoládou.



KONTAKTY

telefon: +420 608 727 420
technické dotazy: info@hrncenavareniryze.cz
objednávky: objednavky@hrncenavareniryze.cz
SLEDUJTE NÁS

Facebook      Twitter